LIGE NU:

Nordjylland ramt af storm fra årets begyndelse

DMI advarer om voldsomt vejr i Nordjylland. Meldinger om væltede træer er begyndt at tikke ind på årets første dag.

Der skulle kun gå få timer, før årets første storm ramte Nordjylland. Lige nu blæser det kraftigt i regionen med stormende kuling i Jammerbugt, Thisted og Hjørring, og Nordjyllands Beredskab har allerede været ude og fjerne de første væltede træer og forventer at rykke ud til endnu flere, når folk begynder at vågne. 

På Annebergvej i Aalborg fik et ungt par sig en slem forskrækkelse i nat. 

- Parret blev vækket, da de hørte et kæmpe brag i huset. Det viste sig, at et kæmpestort træ i deres have er vippet på roden og væltede. I faldet har træet taget det ene hjørne af huset med sig, fortæller indsatsleder Jakob Schmidt fra Nordjyllands Beredskab, som inden da ogs¨havde været i Svenstrup for at hjælpe til ved et andet væltet træ. 

Danmarks Meteorologiske Institut - DMI - har her til morgen udsendt varsel om vindstød af stormstyrke i Nordjylland. DMI forventer stormende kuling - 20-23 m/s, med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s. 

Den kraftige vind betyder, at der også er udsendt varsel om farligt vejr i det sydlige Danmark med risiko for oversvømmelser i Sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Lolland-Falsters sydkyst, Vestlige Storebælt og Østlige Storebælt og Smålandsfarvandet.