Nordjylland skal være Vikingernes Land

Et nyt projekt skal sætte Nordjylland på Danmarkskortet som vikingeattraktion.

Lindholm Høje i Nørresundby, Fyrkat i Hobro og Ringborgen i Aggersborg. Det er bare nogle af Nordjyllands mange attraktioner fra Vikingetiden. Og det er netop det, som Nordjylland skal være kendt for i fremtiden: Vikingernes Land. Det fortæller P4
Nordjylland.

Markedsføringen af de mange vikingeattraktioner i Nordjylland skal i fremtiden slås sammen. Det mener museumsdirektør for Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach.

- Det er usædvanligt at have så mange vikingeattraktioner indenfor et forholdsvist lille område som her i Nordjylland, og det er vigtigt at fortælle turisterne, siger museumsdirektøren.

En projektgruppe har nu fået 250.000 kroner af Vækstforum Nordjylland til at arbejde videre med ideen.

- Der er folk i dag, som rejser rundt til romerske attraktioner, som ligger indenfor en overskuelig rækkevidde fra hinanden. Det er det samme, vi vil stable på benene her i Nordjylland, siger Lars Christian Nørbach.

Hvert år besøger 30.000 turister Vikingecenter Fyrkat i Hobro og Lindholm høje, men ved at gøre markedsføre Nordjylland som Vikingernes Land, håber museumsinspektør Lars Christian Nørbach at kunne gøre det tal større.

- Vi vil selvfølgelig gerne formidle den gode historie, vi har, og selvfølgelig få så mange besøgende som muligt, siger han.

I dag bliver projektet offentliggjort på Vikingecenter Fyrkat i Hobro.

Forsiden lige nu