Foto: Per Frank Paulsen

Nordjylland: Vanvidsbilist blitzet med 207 km/t på landevejen

Hvis man kører med sådan en hastighed, er man da fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Sådan lyder det nu fra Nordjyllands Politi, efter en bilist er blevet taget med over 200 km/timen, hvor hastighedsgrænsen er 80 km/timen.

Nordjyllands Politi har lørdag haft trafikkontrol flere steder på de nordjyske veje. Blandt andet har fotobilen med kort mellemrum blitzet to vanvidsbilister på vej mod Hals. Den ene kørte 196 km/timen, mens den anden blev målt til hele 207 km/timen. Hastigheder, der ryster politiassistent Kim Haubro.

Hvis man kører med sådan en hastighed, er man da fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Man burde ikke have lov at køre bil

Kim Haubro, politiassistent, Nordjyllands Politi

- Det er vanvittigt at køre sådan der! 207 km/timen på en landevej er uden sammenligning med noget andet. Hvis man kører med sådan en hastighed, er man da fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Man burde ikke have lov at køre bil, lyder det fra Kim Haubro fra Nordjyllands Politi.

Ifølge ham blev hastighedssynderne taget på landevejsstrækningen mellem motorvejen og ud mod Hals, hvor man må køre 80 km/timen.

- Mange er på vej i sommerhus i de her dage, og der er meget trafikeret i denne periode, vi er i nu. Når man kører med de hastigheder der, så fratager man sig selv og alle andre trafikanter muligheden for at foretage sig noget, hvis der opstår en situation, siger han.

Førerne af bilerne kan nu se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bødestraf.

- Når man kører det dobbelt, end det tilladte, så er det vanvidskørsel. I det her tilfælde ville det være vanvidskørsel, hvis de kørte 160 km/timen. Men her kommer så yderligere 47 km/timen oveni. Det er rystende, siger Kim Haubro.