LIGE NU:

Nordjyllands mest inspirerende kvinde: Her er de nominerede

For første gang nogensinde skal Nordjyllands mest inspirerende kvinde findes. Det sker den 6. november, hvor Kammaprisen uddeles.

121 indstillede. 50 semifinalister. Én vinder.

I bedste feministiske Tessa stil, har feltet været benhårdt. Et felt, der startede med 121 inspirerende kvinder.

Den 6. november falder afgørelsen for første gang på nordjysk grund, og Årets Kammakvinde 2020 skal kåres.

Og det har ifølge Maja Torp (V), medstifter af Kammaprisen, været svært, men også en fornøjelse at gå de mange indstillinger igennem.

- Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange indstillinger og få øjnene op for både kendte og nye ansigter undervejs, hvilket er lige præcis det, som prisen handler om; at anerkende og skabe synlighed omkring de seje kvinder i Nordjylland, der hver dag engagerer sig og gør en positiv forskel, fortæller Maja Torp, der foruden at være medstifter af Kammaprisen er byrådsmedlem og leder i Aalborg Kommune.

Kammaprisen arbejder med verdensmål

- Kammaprisens formål er at skabe rum til at samle nutidens og fremtidens modige, intelligente og stærke kvinder i en moderne version af Kammas Saloner. Prisen indstiftes for at hylde de kvinder som inspirerer andre, og som med deres virke og væsen, ligesom Kamma, giver andre mulighed for at engagere sig og gøre en positiv forskel. Prisen hylder kvinder som er visionære og inspirerende inden for Erhverv, Forskning & Undervisning og Det Offentlige & Politik, sådan lyder stifternes egen beskrivelse på Kammaprisens formål.

Prisen arbejder ud fra FN´s verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene, hvis formål er at skabe en bedre og mere ligestillet verden.

Den ideelle Kamma-kvinde:

Juryen bestemmer herfra

Efter stifternes indsnævring til de 50 semifinalister, er det nu op til nøje udvalgt jury, endnu engang at indskærpe det hårde felt.

50 semifinalister bliver til fem finalister.

- Vi har i juryen modtaget en topkvalificeret liste med en lang række stærke, intelligente og modige kvinder, som alle på hver deres måde lever op til Kammaprisens kriterier. Nu venter et stort arbejde med henblik på at få indsnævret feltet til fem kandidater, og jeg ser frem til at bidrage til denne proces sammen med de øvrige jurymedlemmer, udtaler Rikke Christoffersen, direktør for Aalborg Handelsskole og juryformand for Kammaprisen 2020, i en pressemeddelelse.

Selve showet hvor vinderen skal kåres, løber af stablen den 6. november i Musikkens Hus i Aalborg, med journalist Helene Gottschalk som vært.

Grundet de gældende coronarestriktioner, har man valgt at livestreame showet, så finalister og deltagere kan følge med hjemmefra i trygge rammer.

Nominerede til Kammaprisen 2020 i alfabetisk rækkefølge:

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden