Pas på med, hvad du oplyser i telefonen. Også selvom den der ringer udgiver sig for at være fra myndighederne. Foto: Daniel Mikkelsen

Nordjyllands Politi advarer om telefonsvindlere

Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi opfordrer til at være opmærksom på mistænkelige opkald fra folk, der foregiver at ringe fra et ministerium, hvorefter der spørges efter personfølsomme oplysninger.

Flere borgere i Nordjylland har oplevet at blive ringet op af folk, der oplyser, at de ringer fra et ministerium og fortæller, at de er i gang med en forbrugerundersøgelse.

Derefter bliver der spurgt ind til personfølsomme oplysninger så som adresse og cpr-nummer, ligesom der blandt andet også spørges ind til, om man modtager hjemmehjælp og i så fald hvor tit.

Funktionschef i Aalborg Kommune, Michael Binderup, har ikke kunnet få bekræftet, at sådanne undersøgelser skulle være i gang. Derfor advares borgerne nu om at videregive følsomme oplysninger.

Skulle man blive kontaktet, anbefaler Nordjyllands Politi at afvise personen og underrette Nordjyllands Politi på 114.

OPDATERING: Advarslen er nu trukket tilbage. Der var tale om en rigtig brugerundersøgelse fra Social- og ældreministeriet.