Nordjyllands Politi mindes afdøde betjente
Under den tyske besættelse under Anden Verdenskrig blev storbyernes politikorps i dag, for 70 år siden, arresteret og deporteret til Tyskland. I dag markerede Nordjyllands Politi dagen med en mindehøjtidelighed foran Politigården i Aalborg.
Fredag var der mindehøjtidelighed på politigården i Aalborg. Nordjyllands Politi mindedes de afdøde betjente, der er død under tjeneste.
For 70 år siden arresterede og deporterede den tyske besættelsesmagt det Danske Politi i storbyerne. Det markerede Nordjyllands Politi fredag med en mindehøjtidelighed.
Der er kun få politimænd, der oplevede dagen, tilbage. En af dem er 97-årige Erik Lottrup. Han var betjent i Aalborg og husker stadig detaljer fra dagen i 1944. Han var mødt op til højtideligheden for at mindes sine afdøde kolleger og tiden fra besættelse.
- Det glæder mig, at de holder sådan en dag. Jeg har selv været meget aktiv ved politiet, og jeg har faktisk også været med til at lave en mindetavle med de afdøde, siger han.
Mindehøjtideligheden blev ikke kun holdt for at markere begivenheden under Anden Verdenskrig. Nordjyllands Politi benyttede også dagen til at mindes politifolk, der er døde under tjeneste.
- Vi synes, at det er vigtigt at mindes de afdøde, fordi det viser, at der er en risiko ved politiarbejdet, og det er en risiko, som man må gøre op med, når man søger ind til politiet, siger Elsemette Cassøe, der er politidirektør ved Nordjyllands Politi.
Der var kransenedlæggelse og tale fra politidirektøren, hvorefter der blev holdt et minuts stilhed.