Foto: Iben Yvonne Hedemann

Nordjysk applikation til bylivet

En ny nordjysk applikation til Smartphones gør det hurtigt og let, at manøvrere rundt blandt Aalborgs restaurationer og arrangementer.

Hvor sker der noget i Aalborg i aften? Svaret på det spørgsmål bliver fra i dag meget lettere at svare på. En ny nordjysk applikation til Smartphones gør det nemlig hurtigt og let at manøvrere rundt i Aalborgs aften- og natteliv.

Big City Life hedder den nye applikation. Via den kan man med ganske få tryk på mobilen få et overblik over, hvad Aalborgs caféer, værtshuse og andre restaurationer har at byde på.

- I løbet af et halvt minut maks, jamen så ved du faktisk, hvad der sker i løbet af hele den her aften med hensyn til events, tilbud og hvad der er attraktivt. Hvis du heller ikke kan finde rundt i selve byen, så kan den også navigere dig rundt til de forskellige steder, siger Nick Hadsund, som er manden bag applikationen.

Men applikationen kan også fungere som en hjælpende hånd, hvis man ikke er vant til at færdes i Aalborg midtby.

- Hvis du ikke kan finde rundt i byen, så kan den selvfølgelig også navigere dig rundt til de her steder her, siger Nick Hadsund.

Omkring tredive restaurationer har allerede tilmeldt sig projektet. Heriblandt Musikhuset, som ejer en række af restaurationerne i Jomfru Ane Gade. Og de hilser applikationen velkommen.

- Vi har muligt for at komme ud (til folk) uden at det egentlig koster os det helt store. Vi synes det er et godt og gennemarbejdet projekt, siger Rasmus Johansen, souschef hos Musikhuset.

Applikationen bliver lanceret i Aalborg i dag, men er allerede testet i Randers, hvor den er populær. Det er målet at applikationen skal sprede sig til flere byer og til sidst dække hele landet.