LIGE NU:

Nordjysk bank giver konfirmanderne mest for pengene

Spar Nord giver den højeste indlånsrente til konfirmander ud af landets 10 største pengeinstitutter.

Knap 65.000 konfirmander og nonfirmander bliver de kommende måneder begavet i en grad, der kan tage pusten fra de fleste. Dermed er jagten på det helt rigtige sted at oprette en konfirmandkonto også sat ind.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvor man sætter sin pludseligt store opsparing, hvis man vil have mest muligt ud af pengene.

Og her kan det altså betale sig at være nordjyde - og kunde i Spar Nord. I hvert fald hvis man skal tro en ny analyse fra rådgivningsvirksomheden Mybanker.dk, som har set på rentesatserne hos landets 10 største banker.

Med et tilbud om 8 procent i rente tilbyder Spar Nord nemlig den højeste rente blandt landets største banker. Som nummer to i rækken kommer Sparekassen Kronjylland med 5 procent, mens Danske Bank giver 4 procent og Ringkjøbing Landbobank giver 3,5 procent i rente.

Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank, Nordea og Nykredit opererer ikke med de særlige konfirmandkonti, fremgår det af Mybanker.dk's analyse.

Hos Spar Nord forventer man, at konfirmanderne i gennemsnit kommer med 15.000 gavekroner efter deres fest, og det vil på landsplan give cirka en milliard kroner i ren underskudsforretning for bankerne. 

- På kort sigt er vores indlånsrente på 8 procent en underskudsforretning, men på lang sigt ser vi det som en investering i relationer. Mange unge i konfirmationsalderen har ikke tidligere stået med så mange penge i hånden, og det giver god anledning til at hjælpe dem godt på vej. Derfor demonstrerer og rådgiver vi dem i, hvordan en opsparing med en god rente efter bare et år kan give høj kontant værdi, fortæller Leif Lind Simonsen, der er direktør i Spar Nord og med den høje rente håber på at kunne holde på de unge kunder i mange år fremover.

I Spar Nord indebærer konfirmandtilbuddet, at der maksimalt kan indsættes 15.000 kroner på en konfirmandkonto til 8 procent i rente det første halve år. Fra december 2017 falder renten til 0,3 procent.

Selv om det måske kan virke som en ruse for at lokke unge teenagere ind i de forskellige banker, er der ifølge Mybanker.dk god grund til at tage imod tilbuddene om fordelagtige konfirmandkonti.

- Det er en fordel for de unge at gøre brug af tilbuddet. Dels fordi det giver dem nogle sunde økonomiske vaner fra begyndelsen, og dels fordi det resulterer i et fornuftigt økonomisk afkast. I øjeblikket ligger de fleste indlånsrenter på 0 procent, og derfor er en indlånsrente på eksempelvis 8 procent også et meget attraktivt tilbud, der uden tvivl vil være en god idé at benytte sig af, forklarer John Norden, partner i Mybanker.dk.

- De unge skal dog være opmærksom på, at den høje rente ikke fortsætter. Efter cirka et år ophører den, og i den forbindelse er det naturligvis vigtigt at undersøge, hvad renten bliver herefter, sigerJohn Norden. 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden