Anne-Marie Dohm siger farvel til Nordjyske Medier knap to år på chef-posten. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Nordjysk chef stopper

Det bliver den nuværende chefredaktør for Nordjyske Medier, Anne-Marie Dohm, som bliver ny direktør for DR Danmark.

Dermed må Nordjyllands største privatejede medie-virksomhed sige farvel til chefredaktøren gennem knap to år.

Anne-Marie Dohm skal stå i spidsen for et af DRs helt store indholdsområder for DR. Som direktør for DR Danmark får hun ansvaret for DRs distrikter rundt om i landet og for et indholdsområde, som ud over regionale nyheder producerer børneprogrammer til DR Ramasjang og DR Ultra, livsstilsprogrammer som 'Bonderøven' og 'Spise med Price' samt en række af DRs stærke aktualitets- og debatformater som for eksempel 'P1 Orientering' og 'Detektor'.

Selv peger Anne-Marie Dohm på udfordringen med at understøtte og udvikle DRs regionale forankring, som en af de opgaver, som hun glæder sig til at kaste sig over i sit ny job:

- Selv om vi er et lille land, har vi ganske store regionale forskelle og vilkår. Den forskellighed skal DRs indhold gerne afspejle. Det betyder, at man - uanset hvor man bor - gerne skulle kunne genkende sig selv og sit eget liv i den virkelighed, man møder på tv, radio og web. Her spiller DR en vigtig rolle og jeg glæder mig til at være med til at skabe rammerne for, at vi også fremover kan skabe relevant indhold og programmer - fra hele landet og til et bredt udsnit af danskerne, siger Anne-Marie Dohm, der i forbindelse med ansættelsen samtidig får plads i DRs otte mand store direktion.

Anne-Marie Dohm er 46 år, uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1994 og bosat i Brabrand i det vestlige Aarhus.

Anne-Marie Dohm tiltræder efter planen sit nye job den 1. september.