Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

Nordjysk erhvervsmand i USA: Amerikanerne har ikke forstået det endnu

Den nordjyske iværksætter Mads Peter Veiby befinder sig i øjeblikket midt i det amerikanske valg. Det er en noget speciel oplevelse, fortæller erhvervsmanden.

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, har vundet valget, og den nordjyske iværksætter Mads Peter Veiby står lige midt i det.

- Det er virkelig en speciel oplevelse at være herovre lige nu. Det er som om, folk ikke rigtig har forstået det endnu. Folk er hverken glade eller triste. Man kan ikke rigtig fornemme nogen stemning, siger Mads Peter Veiby.

Iværksætteren har tilbragt de sidste to dage i San Francisco, og har derfor været helt tæt på valgkampen.

- Det sjove er, at man ikke rigtig kan mærke valgkampen i byen - i hvert fald ikke, som vi kan i Danmark. Der er ingen valgplakater, eller boder med politikere, som prøver at vinde din stemme. Til gengæld kører det så none stop i medierne, men i bybilledet fylder det faktisk ikke rigtig, siger den nordjyske erhvervsmand.

For Mads Peter Veiby har det været en spændende opleve at være så tæt på valget, men han er dog ikke helt sikker på, hvem han selv ville have sat sin stemme på. 

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg selv synes. Det er spændende, at der kommer til at ske noget nyt nu - Trump er jo USA's svar på vores Mogens Glistrup, siger Mads Peter Veiby i telefonen fra USA. 

Se Mads Peter Veibys facebook-reportage fra en republikansk valgfest: