Foto: Per Frank Paulsen

Nordjysk faldskærmsudspringer dræbt i ulykke

En nordjysk faldskærmsudspringer er død under et træningsophold i Tjekkiet, hvor han forberedte sig på DM.

112Den danske faldskærmsudspringer Mads Jensen blev onsdag eftermiddag dræbt, da et spring i forbindelse med en elitetræning i Klatovy i Tjekkiet gik galt. Det skriver Ekstra Bladets netavis.

Sammen med tre andre var den 44-årige Mads Jensen en del af holdet "CP Elite Project 2015". Holdet var med en træner i Tjekkiet for at forberede sig til DM i disciplinen "Canopy Piloting".

- De er på en træningslejr, hvor de efterfølgende skulle deltage i en konkurrence. Og det er i den forbindelse det går galt. Vi ved faktisk ikke, hvad der er sket endnu, men det er i forbindelse med det spring, at der sker noget med hans skærm, udtaler Dansk Faldskærms Union (DFU) til eb.dk.

DFU fortæller, at sådanne alvorlige ulykker er et særsyn.

- Det er meget sjældent, at vi oplever ulykker, der medfører døden. Der er altid en risiko ved sådan en sport. Det er ikke som løb, hvor der er flere, der kommer til skade med forstrækninger. Når det går galt her, så kan det være fatalt, udtaler DFU til Ekstra Bladet.

På facebook skriver Nordjysk Faldskærmsklub NJFK i Aars om episoden:

"Vi har i dag mistet en god kammerat, en der altid var der for andre, når de havde brug for det. Mads Mekanikker var i dag ude for en ulykke på en træningstur med DFU?s Eliteprojekt i Klatovy Tjekkiet. Mads du vil blive savnet og aldrig glemt."