LIGE NU:

Nordjysk firma hjalp Stein Bagger

Mange firmaer tjekker forretningsforbindelsers omdømme på internettet, før de handler med dem. Det fik IT Factorys nu efterlyste direktør Stein Bagger til at skjule negative historier om ham selv på internettet. Hertil fik han hjælp til af et nordjysk fir

Det nordjyske firma Concept Interest Aps, der arbejder med søgemaskineoptimering, har hjulpet Stein Bagger med at skjule dårlig omtale af sig selv. Det skriver computerworld.dk.

Concept Interest Aps hjælper firmaer med at fremhæve bestemte hjemmesider, og derved lægge andre i baggrunden, når der f.eks. foretages en søgning på Google. Stein Bagger var omtalt i forbindelse med snyd om monsafgift på luksusbiler, og her kom søgemaskineoptimeringen ind i billedet.

- Opgaven gik ud på at forsøge at skubbe lidt til nogle resultater, hvor han blev hængt ud for at være involveret i noget momssnyd på luksusbiler," siger Thomas Rosenstand fra Concept Interest til Computerworld.

Arbejdet blev betalt af IT Factory, og Stein Bagger blev aldrig sigtet i sagen om den påståede momssvindel.

- På det tidspunkt, hvor vi indgik opgaven med dem, var der ikke nogen 'bad stories' på hverken ham eller IT Factory som sådan. Han havde haft en konkurs i 2003, og det kan jo ske for den bedste, siger Thomas Rosenstand.

Han understreger også, at Concept Interest kun laver denne form for søgemaskineoptimering, hvis der er orden i papirerne, og det kan dokumenteres.

Det skriver computerworld.dk.