Skørpingfirmaet Arcon-Sunmark skal opføre et enormt solvarmeanlæg i Tyskland Foto: Arcon-Sunmark

Nordjysk firma står bag Tysklands største solvarmeanlæg

Snart begynder opførelsen af det største fjernvarmeanlæg med storskala solvarme i Tyskland. Det nordjyske firma Arcon-Sunmark har fået ansvaret for at opføre et nøglefærdigt anlæg på vegne af Stadtwerke Ludwigsburg-Kornwestheim. Solvarmeanlægget bliver taget i drift ved udgangen af 2019.

Det hidtil største solvarmeanlæg i Tyskland kommer til at ligge i Ludwigsburg, Baden-Württemberg. Anlægget vil præstere en årlig produktion på 5.500 MWh og have et solfangerareal på 14.800 m2 brutto, hvilket er næsten dobbelt så stort som det p.t. største anlæg i Tyskland.

Anlægget er det andet store solvarmeanlæg, som Skørping-virksomheden Arcon-Sunmark bygger i Tyskland. I 2018 blev et anlæg opført for Vattenfall i Berlin. I kombination med de andre anlæg, der er bygget, er det et udtryk for, at storskala solvarmeanlæg bliver mere og mere udbredt i varmeforsyningen i Tyskland.

- Det er en ære for os, at vi er blevet valgt som partner til at udvikle det største storskala solvarmeanlæg i Tyskland. Potentialet for solenergi i forbindelse med fjernvarmeforsyningen i Tyskland er stort, set fra både et samfundsmæssigt og økonomisk synspunkt. Energien er fuldstændig ren, teknologien er meget pålidelig, og prisen er konkurrencedygtig, siger Thomas Karst, CEO, Arcon-Sunmark.

Solvarmeanlægget er en del af “Kommunale Klimaschutz-Modellprojekte”, der går under navnet SolarHeatGrid og støttes af “Nationale Klimaschutz Initiative”, der er et initiativ fra det tyske miljøministerium (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit).

Projektet består i sin helhed af dette store solvarmeanlæg, en akkumuleringstank på 2.000 m3 og tilslutning af delnetværk, der i dag er adskilte. Det forventes at ville reducere CO2-udslippet med 3.700 tons årligt, hvilket svarer til 1,6 million liter benzin eller en skov på størrelse med 470 fodboldbaner.

Opførelsen begynder, så snart de endelige godkendelser er på plads, og anlægget vil være helt driftsklart ved udgangen af året.