Foto: www.fiskeforum.dk

Nordjysk fiskeeventyr i Bangladesh

To virksomheder i Vendsyssel er på vej ud i et fiskeeventyr i Bangladesh. Rejer og pangasius-fisk skal med nordjydernes hjælp forvandles til værdifulde eksportvarer for de lokale producenter i Bangladesh.

Det oplyser DR Nordjylland.

Projekterne i samarbejde med Danida bygger på social ansvarlighed og god kvalitet og derfor nogle helt andre principper end de, der førte til katastrofale bygnings-sammenstyrtninger i tekstilindustrien.

Det siger konsulent Lars Andersen, der driver virksomhed i Aalborg og København og ledte den nationale delegation, som Kølemadsen og KM Fish var en del af.

Virksomhederne Kølemadsen A/S i Hirtshals og KM Fish Machinery A/S i Dybvad har netop fået 4,8 millioner kroner i tilskud fra Danida til at opbygge to fiske-forarbejdningsfabrikker i Bangladesh.

- Der er stor efterspørgsel, og de mangler know-how og folk, der kan installere tingene, så derfor har vi kastet os over Bangladesh som marked.

Det siger daglig leder hos Kølemadsen, Steen Jeppesen, der forleden kom hjem fra den ugelange tur til Bangladesh.

Kølemadsen og KM Fish Machinery regner begge med, at projektet i Bangladesh vil fastholde og styrke den nordjyske beskæftigelse i deres egne virksomheder og i den gruppe på 10-15 andre firmaer i landsdelen, som leverer komponenter til fiskefabrikkerne.

- Nordjydernes tilgang til tingene er en fordel i udviklingslandene. Vi er ikke så nemme at feje af banen og rejser ikke bare hjem, når der er noget, der kører anderledes end planlagt. Træskoene er sat ordentligt på, og der er den tålmodighed, der skal til, for at få succes på de markeder, forklarer konsulent Lars Andersen.