Nordjysk flisemester

Foto: TV2/Nord

Danmarks bedste flisemurer er nordjyde. Det blev afgjort i lørdags da Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser - også kendt som DM i Skills - løb af stablen i Odense. Søren Henriksen havde 22 timer til at mure en række komplicerede fliseopgaver.

I dag var han så tilbage på jobbet efter lørdagens titel-sejr. Lige nu gælder det regulært murer-arbejde i et privat hjem udenfor Brønderslev.

 

Det er en fin titel at have på sit cv. Det er spændende at kunne fortælle andre folk om hvad det er vi har gået og lavet her på det sidste, fortæller Søren Henriksen som til daglig er i lære hos Kaj Mølbjerg.

 

For tre uger siden var Søren Henriksen i træningslejr på EUC Nord i Hjørring. Her øvede flisemurere fra hele landet sig på at løse de svære konkurrenceopgaver. Søren endte med at få 89 ud af dommernes 100 point.

 

Lars Brok har arbejdet sammen med Søren gennem flere år. Han er imponeret over den unge kollega.

 

Det er da sjovt og spændende at have en Danmarksmester i firmaet. Det er jo ikke hverdagskost, som vi normalt kan gå og prale med. Der må da helt klart falde en ting af når vi alle er samlet.

 

DM i Skills kårede i lørdags 30 danmarksmestre fordelt på 27 fag. Formålet er at skabe stolthed omkring håndværksfagene.

Forsiden lige nu