Nordjysk folketingspolitiker var en af de første, som mødte kongen - det snakkede de om

Det var langt fra kun politik, som Theresa Berg Andersen snakkede med Danmarks nye konge om.

- Jamen det var jo vildt, konstaterer det nordjysk-valgte folketingsmedlem Theresa Berg Andersen fra SF.

Hun kom nemlig helt tæt på kong Frederik og dronning Mary mandag, da markeringen af, at Danmark nu har fået en ny konge, fortsatte på Christiansborg. Her var regentparret på sin første officielle opgave efter udnævnelsen søndag. 

- Jeg havde valgt at blive hjemme i det nordjyske søndag, for at følge tronskiftet på tv. Omkring ti minutter efter, får jeg et opkald om, at jeg jo skal til mødet mandag på Christiansborg, og om jeg ikke kunne tænke mig at møde kongen i fire til fem minutter til receptionen. Der herskede der jo ikke nogen tvivl, og jeg sagde selvfølgelig pænt, ja tak, for hvem vil ikke gerne hilse på majestæten, konstaterer Theresa Berg Andersen. 

Og selvom fire til fem minutter måske ikke lyder som meget, så nåede den nordjyske politiker alligevel at komme omkring flere forskellige emner med den nye konge. 

- Jeg fik spurgt ham, om de skulle til Trend, fordi jeg jo er nordjyde af hele mit hjerte og ved, at de ynder at holde ferie der, fortæller Theresa Berg Andersen, der fik svaret; at man helt klart skal til Trend. 

Desuden spurgte kongen også ind til arbejdet som udvalgsformand, og så var der altså også lige tid til at runde noget meget aktuelt i øjeblikket.

- Jeg spurgte, om han ville nå at se den håndboldkamp, der spilles i aften, og hertil svarede han, at han jo nok ikke ville nå at komme frem, men at han ville se den på TV, afslutter politikeren. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland