Foto: Arkiv

Nordjysk gods siger nej til dansk skovarbejder

Den 43-årige skovarbejder Henrik Christiansen fik for nylig nej til arbejde på Lindenborg Gods efter en uopfordret ansøgning. Kort forinden havde en netop udlært skovarbejderelev på det nordjyske gods ellers afvist virksomhedens ønske om, at ville ansætte ham fast som skovarbejder.

Alligevel måtte den faglærte Henrik Christensen altså gå forgæves.

Det på trods af gode anbefalinger og masser af erhvervserfaring, skriver Fagbladet 3F.

Lindenborg Gods ved Rold Skov i Nordjylland har siden 2005 løbende skiftet danske medarbejdere ud med udenlandsk arbejdskraft. Ifølge godset selv fordi udlændingene har en anden arbejdsmentalitet end danskerne.

I følge Henrik Christensen forklarede en af lederne på godset, at det danske vejr er træls. At det regner herhjemme, og at man skal have regntøj på, når man er på arbejde. Det var useriøst, mener Henrik Christensen.

 

- Jeg svarede, at det også regnede, da jeg var i lære. Jeg har ikke problemer med at arbejde i regnvejr. Jeg er endnu ikke krympet, siger han.

Skovfoged Ruben Kannegaard oplyser, at Lindenborg Gods ikke "her og nu" har et ledigt fuldtidsarbejde og mangler en medarbejder. Virksomheden har heller ikke ansat en anden skovarbejder i stedet for Henrik Christiansen, forklarer Ruben Kannegaard - og oplyser, at han har gemt 3F'erens CV.