02:52

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Nordjysk håndbold savner et lokomotiv

Siden Aalborg DH's konkurs i efteråret har nordjysk damehåndbold ikke haft et hold i den bedste danske række, og det kan mærkes i landsdelen.

For et halvt år siden gik Aalborg DH konkurs og Nordjylland mistede landsdelens flagskib inden for kvindehåndbold. Siden har Vendsyssel Håndbold i landets næstbedste række været den højest rangerende klub.

- Damehåndbolden er hårdt ramt her i Nordjylland. Det er så sikkert som amen i kirken, at vores største talenter er nødt til at forlade landsdelen.

- De nordjyske klubber har ikke de tilbud, som klubber længere nede i landet har i forhold til at skabe en hverdag for hver enkelte spillere med skolegang og træning, siger Peter Laigaard fra Sportsmanagement University College Nordjylland.

Og selv om de mindre klubber gør, hvad de kan for at udklække talenter, kan det godt mærkes, at der mangler et lokomotiv, der kan fastholde de dygtige spillere i Nordjylland.

- Vores talentudvikling kan godt klare sig uden et lokomotiv, men vi savner da interessen og den viden som Aalborg DH kunne skabe for damehåndbolden i Nordjylland. Vi mærker, at der er nedgang i antallet af håndboldspillere, siger Christian Bang, formand for Strandby/Elling.

Det lykkedes ikke Vendsyssel Håndbold at rykke op fra den anden bedste danske række i denne sæson, og derfor vil nordjysk damehåndbold heller ikke have et ligahold i den kommende sæson. Men det er Lars Rasmussens hold der skal ændre på det, som situationen er nu.

- Vendsyssel Håndbold er bedste bud på et ligahold i Nordjylland på nuværende tidspunkt, og måske kan de rykke op i næste sæson. Men de kan ikke fastholde de bedste spillere i Nordjylland, siger Peter Laigaard.

Se mere til de nordjyske klubbers savn i Sporten efter vores udsendelse 19:30.