Nordjysk hotelgigant overtager 185 år gammelt vartegn: Skal renoveres for tocifret millionbeløb

Ikoniske Hotel Royal fra 1838 bliver en del af Bühlmann-koncernen, som vil finde den helt store værktøjskasse frem.

Hotelkoncernen Bühlmann har foreløbigt seks hoteller, der tæller Aalborg, Viborg, Aarhus og Holstebro. 

Men nu kan indehaverne tilføje endnu en by til listen og endnu et hotel til porteføljen. Igen er det Aarhus, hvor man har fået fingrene i byens ældste og muligvis mest ikoniske hotel, Hotel Royal på Store Torv. 

Hotellet med den guldbelagte facade går helt tilbage til 1838.

Og fint skal det være, for Bühlmann-koncernen har store ambitioner ovenpå et godt 2022.

- Siden 2019 har vi udvidet med tre hoteller, og med et tilfredsstillende 2022, er vi nu klar til endnu en gang at smøge ærmerne op, og tage et hotel under vingerne. Vi er enormt beærede og stolte over at få lov til at drive et historisk vartegn, som Hotel Royal er i vores øjne, siger Anemette Bühlmann, der driver Bühlmann-koncernen sammen med sin mand Danni Bühlmann.

Hotel Royal i Aarhus
Foto: Bühlmann

Nye satsninger

Kunne vægge tale, havde væggene i Hotel Royal meget at fortælle. Men det afholder ikke de nye indehavere fra at svinge hammeren og planlægge en gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb, når de overtager nøglerne den 1. maj 2023. 

- Royal er en historisk perle. Den historie og de fortællinger som bor i væggene, ser vi som vores fornemmeste opgave at bevare, samtidig med, at vi vil give Royal den kærlighed og det løft, som det både fortjener og behøver. Der skal tilføres noget Bühlmann-DNA, og dermed også nye digitale og bæredygtige løsninger, siger Danni Bühlmann.

Ud over renovering vil Bühlmann også satse på champagnebrunch og afternoon tea i fremtiden.

Hotel Royal i Aarhus
Foto: Bühlmann

Hotelporteføljen består i dag af herregården Scheelsminde i Aalborg, herregården Nørre Vosborg ved Holstebro, lufthavnshotellet Aalborg Airport Hotel, det nyrenoverede Pier 5 Hotel på Aalborg havnefront, boutiquehotellet Villa Provence i Aarhus C og det nybyggede Peak 12 Hotel i Viborg.

Ægteparret Bühlmann på Hotel Royal, som de overtager 1. maj.
Ægteparret Bühlmann på Hotel Royal, som de overtager 1. maj.
Foto: Bühlmann

Seneste nyt

fra Nordjylland