Foto: Nils Krogh - Clienti

Nordjysk iværksætter køber rumrejse

Iværksætteren Magnus Kjøller har købt en rumrejse, og 2016 bliver derfor året, hvor den første nordjyde nogensinde rejser til rummet

Den nordjyske iværksætter Magnus Kjøller har købt en rumrejse, og han bliver derfor den første nordjyde i rummet.

Det bliver ikke Magnus Kjøller, der er bosat i Dubai, selv der skal styre skibet. han bliver ledsaget af en tidligere NASA rumpilot, der skal styre fartøjet op i 103 kilometers højde. Her vil Magnus Kjøller opleve seks minutters i vægtløshed.

Rumrejsen er noget, han har drømt om, siden han var helt lille.

- Jeg husker, hvordan jeg var fascineret af alle rumfartøjerne, de store raketter og billederne af astronauterne i deres rumdragter. Jeg husker, at jeg tænkte: 'Dét vil jeg prøve en dag!', skriver Magnus Kjøller på sin blog.

Men en rumrejse er ikke noget, man bare lige bestiller fra den ene dag til den anden. Magnus Kjøller har skrevet en kontrakt og betalt for rejsen, men selve turen ud i rummet er først sat til at finde sted i 2016.

Rumrejsen kræver nemlig først et lægetjek af Magnus Kjøller, og derefter skal han vente på, at ingeniørerne melder rumfartøjet flyvedygtigt.

Når både Magnus Kjøller og rumskibet bliver meldt klar, vil der være takeoff fra en lille flybase på de Hollandske Antiller.