LIGE NU:

Nordjysk iværksætter ny bestyrelsesformand for patientforening

Mads Peter Veiby bliver ny bestyrelsesformand for patientforeningen Organdonation - ja tak!

Den kendte nordjyske iværksætter og mangemillionær, Mads Peter Veiby, tiltræder som ny bestyrelsesformand for patientforeningen Organdonation - ja tak!

Foreningen har base i Aalborg, og ifølge Karen Heidelbach, der er stifter og sekretariatschef i patientforeningen, skulle der et kaffemøde til med Mads Peter Veiby, inden han sagde ja til at blive bestyrelsesformand.

- Mads Peter Veiby har gennem længere tid vist interesse for vores forening, blandt andet ved at like og kommentere vores opslag på Facebook, så derfor tog vi kontakt til ham, og han sagde heldigvis ja, siger Karen Heidelbach og fortsætter:

- Han er en type, der gerne vil se resultater, og så tænker han ud af boksen og er superambitiøs og visionær. Og han kan bibringe med noget energi.

Mads Peter Veiby skal styrke patientforeningens arbejde og derved få flere mennesker til at tage stilling til organdonation. 

- Helt konkret har vi sat os et tre-årigt mål om, at 50 procent af danskere over 15 år skal være registreret i donorregistret ved indgangen til 2024. Det er bl.a. den målsætning, jeg skal hjælpe foreningen med at få ført ud i livet, siger Mads Peter Veiby, der afløser Bettina Bruun-Jensen som bestyrelsesformand.

Mads Peter Veiby er blandt andet kendt for at have stiftet og solgt lavpristeleselskabet M1 og at være medstifter af onlinekasinoet Spilnu.dk.

Donorkort husstandsomdeles

I denne uge er der Organdonations Ugen, som leder op til den nationale markering af Organdonations Dag på lørdag, hvor Dansk Center for Organdonation i samarbejde med en lang række andre patientforeninger – herunder Organdonation - ja tak! går på gaden for at sætte fokus på organdonation og for at få flere til at tage stilling til organdonation.

- På grund af corona har vi år valgt, at vores mange frivillige i Organdonation - ja tak! omdeler 7000 donorkort i 20 byer rundt om i Danmark. Normalt står vi og taler med folk, men vi tager hensyn til situationen og passer på hinanden, siger Karen Heidelbach, som tilføjer, at på de sociale medier vil foreningen også være synlig.

Læs mere om patientforeningen Organdonation - ja tak!