Sild med havtorn, Sushi sild og sild med øl. Kreativiteten var stor blandt deltagerne i Nordisk mesterskab i sild 2016. Vinderen blev Henning Barmer fra Nibe. Han genvinder dermed titlen som nordisk mester i sild.
Konkurrencen blev for 6. år i træk afholdt på Nyhavn Færgekro lørdag formiddag. Alle med en god opskrift på sild kan deltage i konkurrencen, og i år var der deltagere fra både Danmark, Norge og Sverige.
- Vi gør det for at vise, at sild er en dejlig spise, der kan varieres i det uendelige og burde spises hele året og ikke kun til højtider, fortæller Cathrine Elle fra Nyhavn Færgekro.
For andet år i træk stod Henning Barmer Jensen for vindersilden. Han lavede en kliturtesild med blandt andet pigeonæbler og havtorngelé. Inspirationen til vinderopskriften fik Henning på en vandretur ved Grønnestrand i Fjerritslev, hvor flere af ingredienserne også kommer fra.
Vinderopskriften: