LIGE NU:

Nordjysk kok genvinder sildemesterskab

I år var der 9 hold, der kæmpede om sejren i Nordisk Mesterskab i Sild, men igen i år stod Henning Barmer Jensen for vindersilden.

Sild med havtorn, Sushi sild og sild med øl. Kreativiteten var stor blandt deltagerne i Nordisk mesterskab i sild 2016. Vinderen blev Henning Barmer fra Nibe. Han genvinder dermed titlen som nordisk mester i sild. 

Konkurrencen blev for 6. år i træk afholdt på Nyhavn Færgekro lørdag formiddag. Alle med en god opskrift på sild kan deltage i konkurrencen, og i år var der deltagere fra både Danmark, Norge og Sverige.  

- Vi gør det for at vise, at sild er en dejlig spise, der kan varieres i det uendelige og burde spises hele året og ikke kun til højtider, fortæller Cathrine Elle fra Nyhavn Færgekro. 

For andet år i træk stod Henning Barmer Jensen for vindersilden. Han lavede en kliturtesild med blandt andet pigeonæbler og havtorngelé. Inspirationen til vinderopskriften fik Henning på en vandretur ved Grønnestrand i Fjerritslev, hvor flere af ingredienserne også kommer fra. 

 

Vinderopskriften: