LIGE NU:

Nordjysk krigsskib fangede pirater

"Absalon", der er hjemmehørende i Frederikshavn, bordede lørdag tre mindre fartøjer i Adenbugten. Om bord var både raketstyr og granater.

Det danske krigsskib "Absalon" forhindrede lørdag kommende piratangreb, da mandskabet bordede tre mindre fartøjer, de såkaldte skiffs, som mistænkes for sørøveri i Adenbugten ud for Afrikas østkyst.
Aktionen foregik ved en koordineret indsats med deltagelse af skibets boardinghold, specialstyrker fra frømandskorpset og "Absalon"s helikopter, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).
To af de tre skiffs forsøgte at stikke af, men blev indhentet af de hurtige danske motorbåde og helikopteren. Under ransagning af de tre fartøjer blev der fundet et antal våben, herunder raketstyr, granater og håndvåben. Desuden blev der fundet
stiger, som kan have været anvendt til piratoverfald. Holdet fra "Absalon" registrerede personer og udstyr, hvorefter våbnene blev konfiskeret, og de tre skiffs fik lov at sejle mod land.
Lørdagens aktion er den seneste i en række lignende operationer, hvorunder det danske skib ifølge SOK har hindret piratangreb i Adenbugten.