LIGE NU:

Nordjysk kunst på Grønland

Stor udsmykningsopgave til kunstner fra Vester Hassing

Den 40-årige dansk-grønlandske kunstner fra Vester Hassing, Nikolaj Andersen Olsvig, skal i september udsmykke en gavl i Aasiaat (Egedesminde) i Diskobugten i Grønland.

Til det omfattende arbejde - gavlen er 2 x 10 m - får han assistance af elever fra byens gymnasiums kunstlinie.

Det er Aasiaats spanske museumsleder, José D. Ruiz-Martinez, som har opfordret Nikolaj Andersen Olsvig til at påtage sig arbejdet, og sørgede for at skaffe de økonomiske midler til opgavens udførelse. Det hele er en del af museumslederens indsats for at forskønne Aasiaat og gøre byen mere spændende.

- Jeg har besluttet mig til at male et forårsbillede, siger Nikolaj Andersen Olsvig; en hundeslæde, der kører på havisen med mange smeltevandssøer, som den varme sol spejler sig i. Så kan man gennem vinteren se gavlen og glæde sig til, at den varme tid kommer igen! Jeg har jo selv som barn og ung ofte kørt på hundeslæde, og det kan faktisk være en dejlig varm oplevelse om foråret.

José D. Ruiz-Martinez udstillede Nikolaj Andersen Olsvigs malerier i Aasiaat Museum sidste forår, og det var i denne forbindelse at kontakten mellem de to blev etableret.