Nordjysk kvinde erklæret død ved en fejl

Aalborgensisk kvinde fik en foruroligende besked fra kommunen. Hun var død.

Gitte Hartman Meulengracht fik i juni i år en noget overraskende og foruroligende besked. Hun var erklæret død. Det skriver tv2.dk.

- Jeg var ude i min have sammen med min nabo, da der pludselig stod nogle medarbejdere fra Aalborg Kommune i min indkørsel. De sagde, at de skulle hente nogle hjælpemidler. Da jeg spørger hvorfor, svarer de, at det er fordi, Gitte er død, siger Gitte Hartman Meulengracht, der er førtidspensionist til tv2.dk.

Gitte Hartman Meulengracht er dog spillevende og den chokerende besked tog ikke livet af hende. Det var i stedet en menneskelig fejl fra Aalborg Kommunes side.

- Vi lægger os fladt ned og erkender, at der er sket en fejl, der ikke må ske, siger Jan Nielsen, der er direktør i ældre- og handicapforvaltningen til tv2.dk.

Fejlen er sket i kommunens omsorgssystem, hvor alle borgere, der er i kontakt med kommunen er registreret.

- I den forbindelse er en medarbejder fejlagtigt kommet til at ændre Gitte Hartman Meulengrachts civilstand til afdød, forklarer direktøren til hjemmesiden.

Fejlen får nu kommunen til at ændre systemet, så en ændring af en borger fra levende til død skal bekræftes en ekstra gang.