Foto: Per Johansen (Arkivfoto)

Nordjysk kvinde vinder stor løbesag og får erstatning for knæskade

Højesteret har givet en kvinde fra Nordjylland medhold i, at den pludselige knæskade, hun pådrog sig under en løbetur, bør dækkes af ulykkesforsikringen.

En pludselig løbeskade regnes for en ulykke og bør dækkes af forsikringen. Det slog Højesteret fast igår, tirsdag, efter en nordjysk kvinde har fået medhold i, at den knæskade, hun pådrog sig under en løbetur i Italien, bør dækkes af ulykkesforsikringen.

Det skriver advokatfirmaet HjulmandKaptain, der repræsenterede kvinden, på deres hjemmeside.

Østre Landsret havde ellers frifundet forsikringsselskaberne Codan og Privatforsikring, da løbeturen ansås som en dagligdags begivenhed, og man derfor ikke kunne sige, at skaden opstod pludseligt.

Men Højesteret endte med at give kvinden medhold, til dels fordi definitionen af en ulykke er meget upræcis i forsikringsbetingelserne. 

- Den definition af et ulykkestilfælde, der anvendes i de foreliggende forsikringsbetingelser, er bred. Det hænger navnlig sammen med anvendelsen af ordet "hændelse" og det forhold, at det ikke er en betingelse, at årsagen til ulykkestilfældet er udefrakommende påvirkning eller ydre omstændigheder, udtalte fire af højesteretsdommerne, efter de offentliggjorde deres afgørelse i sagen.

Højesteret har slået fast, at en løbetur må sidestilles med sport, og derfor bør dækkes af forskringen. Ting som at bukke sig ned, rejse sig op og gå er dog ikke indbefattet. 

Kvinden vil nu få udbetalt den erstatning, hun er berettiget til.