02:13

En nordjysk landmænd var i sidste uge i Dubai for at promovere økologisk mælk fra Danmark

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Nordjysk landmand viste økologisk mælk frem i Dubai

Anders Overgaard Larsen fra Storvorde var i sidste uge i Dubai som en del af Arlas salg af økologisk mælk i Mellemøsten.

En nordjysk landmænd var i sidste uge i Dubai for at promovere økologisk mælk fra Danmark.

Anders Overgaard Jensen repræsenterede mejeriselskabet Arla Foods, som er i gang med en større ekspandering af den danske økologiske mælk, som bliver mere og mere attraktiv i udlandet.

Oplevelsen i Dubai var mindeværdig for nordjyden Anders Overgaard Jensen, der længe har ventet på, at interessen for økologisk mælk for alvor er brudt igennem i udlandet.

- Jeg har været økolog i 20 år, og det er det her, vi har ventet på. At verden har fået øjenene op for, hvad vi kan her i Danmark, siger han.

Efterspørgslen på den danske økologisk mælk vokser konstant i udlandet, og derfor har Arla på det seneste skruet op for øko-produktionen i Danmark.

Mellemøsten er Arlas største strategiske vækstmarked udenfor Europa, og lanceringen af økologisk mælk er en del af andelsselskabets strategi om at blive den største økologiske mejeriproducent i Mellemøsten og Nordafrika i 2020. Samtidig har Arla også planer om at udvide til Saudi Arabien og Kuwait i 2018.

- Vi ser en voksende efterspørgsel hos forbrugerne for økologiske produkter i Mellemøsten, og derfor lancerer vi det første af mange økologiske mejeriprodukter i regionen. Som verdens største producent af økologiske mejeriprodukter ser vi meget frem til at introducere flere forbrugere i Mellemøsten til Arla Organic-mælk sammen med vores andre mejeriprodukter, siger Regionschef for Mellemøsten og Nordafrika, Rasmus Malmbak Kjeldsen, i en pressemeddelelse.

De Forenede Arabiske Emirater er både internationale og multikulturelle, og ofte "first movers" på forbrugertrends. Det var også her, at Arla først fik øje på den stigende efterspørg-sel på økologiske varer i Mellemøsten.

- Her i De Forenede Arabiske Emirater har vi observeret en generel stigende interesse for økologiske varer, især for frugt og grønt. Nu ser vi også de første økologiske butikker, cafeer og restauranter. Vi lancerer Arla Organic-mælk i De Forenede Arabiske Emirater først, både fordi forbrugerne efterspørger det og for at få mere erfaring og viden om forbrugernes økologiske købsvaner, siger Rasmus Malmbak Kjeldsen.

Anders Overgaard Larsen håber, at hans økologiske mælk går en fremtid i møde, der rækker endnu længere ud end Mellemøsten.

- Vi kan noget unikt her i Danmark, og det skal vi være stolte af og bare ud og vise det frem i verden, slutter Anders Overgaard Larsen.