LIGE NU:

Nordjysk MF'er holder ved: Bilag skal stadig på bordet

Venstre bør stadig dokumentere, at alt er gået rigtigt for sig i tøjsagen, mener Preben Bang Henriksen.

Preben Bang Henriksen var den første i Venstres folketingsgruppe til offentligt at trække støtten til Lars Løkke Rasmussen, og det nordjyske folketingsmedlem mener ikke, at krisen i partiet er overstået efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften.

Han vil trods opbakningen til formanden på mødet melde sig ud af Venstre, hvis ikke der bliver fremlagt bevis for, at Lars Løkke Rasmussen har betalt korrekt skat.

- Jeg står 100 procent ved det, jeg sagde for to dage siden, nemlig at Venstres formand vælges på Venstres landsmøde. Og hvis Lars Løkke Rasmussen vælges som formand uden at have fremlagt den dokumentation, som jeg har efterlyst, så er jeg ikke længere medlem af Venstre, siger Preben Bang Henriksen til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen stod efter det syv timer lange hovedbestyrelsesmøde frem og sagde, at de nu vil arbejde for at genvinde tilliden hos Venstres bagland og hos vælgerne.

- De er begge glimrende politikere, men man kan ikke genvinde tilliden, hvis man meget simpelt kan fremlægge dokumentation for, at alting er gået rigtig for sig i tøjsagen, og vælger ikke at gøre det. Så nærer man desværre en tvivl i befolkningen, som ikke kommer partiet Venstre til gode, lyder det fra det nordjyske folketingsmedlem, der blev valgt ind i Folketinget i 2011.

Han påpeger, at han ikke var med på hovedbestyrelsesmødet, og han ved derfor ikke, hvad der blev fremlagt af dokumentation der.

- Men jeg har i hvert fald ikke set nogen dokumentation, siger han og understreger, at han ikke ønsker Løkkes private regnskaber "hængt til tørre i offentligheden", men derimod at få en uafhængig revisor til se tingene igennem og aflægge rapport.

Venstres landsmøde finder sted 4. oktober.