Nordjysk minister glæder sig over nye regler for dagpengemodtagere

Beskæftigelsesministeren er glad for, at der kommer et stærkere sikkerhedsnet under lønmodtagerne.

Fra 1. maj ændres reglerne for dagpengemodtagere sig. For nogle er det godt nyheder, og for andre bliver tilværelsen mere kneben. 

De nye regler får stor betydning for dimmitender. Fremover får dimmitender uden børn nemlig færre penge udbtalt og de får forkortet retten til dagpenge. Det betyder, at de fremover blot har ret til et år på dagpenge i stedet for to. 

- Nyuddannede skal uddannes til arbejde frem for arbejdsløshed – og heldigvis er der mange brancher, som mangler arbejdskraft. Det har aldrig været meningen, at nyuddannede skal starte deres arbejdsliv med at være arbejdsløse i en længere periode. Derfor glæder det mig, at vi fra politisk side sætter turbo under jobsøgningen helt fra starten, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). 

1,5 million danskere får mere tryghed 

Mens de er færre penge til nye på arbejdsmarkedet, er der flere penge til de garvede. Fremover kan dagpengemodtagere nemlig få et tillæg på 3600 kroner de første tre måneder, de er ledige. 

For at kunne få de ekstra penge, skal man sammenlagt have haft en fuldtidsansættelse to af de seneste tre år. Og man skal have været medlem af en a-kasse de seneste fire år. 

- Jeg er glad for, at vi med dagpengetillægget øger trygheden for omkring 1,5 millioner lønmodtagere, som kan få behov for et sikkerhedsnet mellem to job. Det vil kunne mærkes i husholdningsbudgettet for den enkelte, der er blevet ledig. Vi gør simpelthen sikkerhedsnettet for de lønmodtagere, der ryger ud af arbejdsmarkedet, stærkere, lyder det fra den nordjyske socialdemokrat.


Seneste nyt

fra Nordjylland