Foto: bm.dk

Nordjysk minister under beskydning

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten vil have undersøgt, om beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) og hendes forgænger Claus Hjort Frederiksen (V) har brudt loven ved at skjule for høje kviksølvmålinger for medarbejdere på Kamstrup. Det skriver Fagbladet 3F.

Kravet kommer efter professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra

I juni 2011 oplyste Inger Støjberg til Fagbladet 3F, at hun ikke reagerede på de høje kviksølvmålinger på Kamstrup, fordi hun ikke ville skabe "unødig frygt" blandt tidligere ansatte. Og på et samråd i Folketinget 1. juli frikendte ministeren fuldstændig sig selv og sine styrelser.

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen vil have undersøgelsen sat i gang lige efter det kommende valg. Og Socialdemokraterne støtter op om en undersøgelse af ministrenes ansvar i sagen:

- Alene det, at ministeren udtalte, at hun ikke vil skabe "unødig frygt" ved ikke at kontakte folk, er skandaløst og en hån mod de ramte. Medarbejderne har gennem mange år været udsat for et fuldstændigt uacceptabelt arbejdsmiljø. De skal have oprejsning og skal søge erstatning, siger arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen.

SF er i sagen på linje med Socialdemokraterne og Enhedslisten:

- Der er absolut brug for en undersøgelse, både når målinger åbenbart er blevet hemmeligholdt, og når ministeren ikke har levet op til sit ansvar. Det er rystende, at Claus Hjort og Støjberg har forholdt sig passive i tre år, siger SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.