Nordjysk nationalist skudtræner i Rusland

Lederen af Danmarks Nationale Fronts lokalafdeling i Aalborg var i oktober til våbentræning hos en gruppe højre-ekstremister i Rusland. En gruppe, der har flere mord på samvittigheden. Det er stærkt bekymrende, mener en lokal folketingskandidat.

Medlemmer af Danmarks Nationale Front var i oktober på besøg hos Slavisk Union i Rusland. Her blev danskerne trænet i at håndtere skydevåben, det bekræfter den russiske nationalist-leder Dmitrij Demusjkin i dag til ekstrabladet.dk

- Vi kamptrænede sammen på en skydebane i Zavidovo uden for Moskva. Vi trænede danskere i taktik og skarpskydning, siger han til bladet.

Med på turen til Rusland var Holger Aanundsen,leder af Danmarks Nationale Fronts lokalafdeling i Aalborg. Han vil i dag ikke fortælle, hvorfor han var med, men det vil frontens talsmand til gengæld.

- Vi var på jagt efter nogle udenlandske kontakter, da vi mener, vores nationale kamp for Danmark også gælder andre steder i verden, siger Morten Borup fra Danmarks Nationale Front.

Besøget hos de voldsomme nationalister i Rusland giver i sig selv anledning til bekymring, mener en lokal folketingskandidat. Og bekymringen bliver ikke mindre efter sidste uges massakre i Norge.

- De her russere er voldelige mennesker, der har begået mord. Så i lyset af det, der er sket, så er det selvfølgelig noget man bemærker, og som jeg synes, er ubehageligt, siger Lisbeth Bech Poulsen, SF.

Danmarks Nationale Front tager i dag afstand fra Slavisk Union, og mener, på trods af udtalelserne fra den russiske nationalistleder, at de bare var på vildsvinejagt.

Lisbeth Bech Poulsen har stor tillid til, at PET har styr på de danske nationalister, og mener, at det ville være dumt at forbyde sådanne grupper.


Seneste nyt

fra Nordjylland