LIGE NU:

Nordjysk pige dansk mester i ridebanespringning

Den bare 17-årige Henriette Bedsted fra Brovst blev mandag kåret til dansk mester i ridebanespringning.

Dansk Rideforbund afholdt i denne weekend Danmarkscup i ridebanespringning på Kallehavegård Ridecenter ved Randers. Der blev afviklet mesterskaber i klasserne LB**, LA** og MB**. I klassen LA** løb nordjyske Henriette Bedsted fra Klithuse Militaryklub med guldmedaljen.
 
Mesterskabet blev afviklet med to indledende runder lørdag og søndag. Lørdagens afdeling vandt den nordjyske pige på hesten Be My Bally med nul fejl i både hovedrunde og omspringning.
 
I søndagens afdeling endte ekvipagen på andenpladsen, igen uden en eneste fejl. Dermed skulle det hele afgøres i mandagens store finale, hvor Henriette Bedsted og Be My Bally påny skulle klare sig igennem uden fejl for at bevare føringen.

Efter en nervepirrende hovedrunde var der kun to fejlfrie ekvipager tilbage i finalen og i den efterfølgende omspringning viste den nordjyske pige og den store sorte hingst, hvorfor de er en af dansk ridesports allerstørste ungdomstalenter. Med et sikkert og veldisponeret ridt kunne Henriette Bedsted og Be My Bally krydse mållinjen som danske mestre i klasssen.

- Jeg tror aldrig, jeg har været så nervøs før. Selvom Be My Bally virkede meget sikker, kunne jeg ikke tage chancer for konkurrenterne lå bare splitsekunder fra os hele tiden. Jeg er ufatteligt glad for sejren idag, forklarede den 17-årige rytter efterfølgende.
 
Næste store opgave for parret bliver både de danske og de nordiske mesterskaber i deres favoritdisciplin "military", der er ridesportens triathlon.