Foto: Team Concordia

Nordjysk rytter vinder gadeløb

Team Concordia Forsikring Himmerland hev en sejr hjem i Nørresundby.

Torsdag aften blev gadeløbet ?Spar Nord Grand Prix? afholdt i Nørresundby. Det blev en stor aften for det nordjyske hold Team Concordia Forsikring Himmerland.

Løbet rute var en rundstrækning på 2,4 kilometer på de stejle bakker i Nørresundby. Allerede tidligt i løbet kom Concordia-rytteren Nikolai Aistrup af sted i et udbrud sammen med Jimmi Sørensen fra Guld & Marstrand ? LRØ. Der skulle køres en time og fem omgange, og efter en halv time fik de to udbrydere følgeskab af Troels Vinter, der også kører for Guld & Marstrand ? LRØ. Alligevel var det Nikolai Aistrup, der trak det længste stå.

- Da der manglede 5 omgange, begyndte de to Glud-ryttere at stikke på skift i højre og venstre hele tiden. Så jeg måtte lukke dem hver eneste gang. Da der mangler 3 omgange rykker jeg kontra på Troels Vinter op ad bakken, og Troels må slippe. Jeg får Jimmi med i baghjulet, og han vil selvfølgelig ikke føre. Jeg kører kontrolleret hjem, og da Troels er lige ved at komme op 500 m før målstregen, åbner jeg en lang spurt. Det går nedad med et sving og nogle brosten, så der er ikke andet at gøre. Det lykkes, og jeg vinder løbet foran de to Glud & Marstrand ryttere, sagde en stolt Nikola Aistrup efter løbet.

Det hele blev dog en kende mere dramatisk efter løbet. Umiddelbart efter målstregen måtte Nikolai Aistrup undvige en parkeret bil. Det betød, at han kørte ind i en hæk og en mur med fuld fart. Derfor måtter vinderen en tur forbi skadestuen efter løbet.

- Jeg har slået mit håndled, og nu skal den scannes for at sikre, der ikke er brud på den. Jeg skal sandelig gerne være klar til UCIløbet ?Kernen Omloop? i Holland, som vi skal køre på søndag, udtalte Nikola Aistrup.