LIGE NU:

Nordjysk samarbejde kan give flere lærlinge

Et nyt lokalt samarbejde i Dronninglund og Brønderslev kan give flere potentielle lærlinge til erhvervslivet i fremtiden.

Medarbejderstaben er udvidet med en flok skoleelever hos entreprenør Børge Juul Kristensen i Dronninglund hver torsdag eftermiddag. Som en del af den almindelige skoleundervisning møder 15 elever fra 7. til 9. klasse op for at erstatte de boglige og kreative fag på skolen med hammer og skruemaskine.

Et tiltag, der kan være med til give flere potentielle elever til erhvervslivet i fremtiden.

- Det er sjovt at få lov til at bruge sine hænder, siger Christoffer Kolind fra 8 B1 på Dronninglund Skole til TV2/Nord.

- Jeg er ikke så god i skolen, så jeg synes det er fedt at vi kan komme ud at arbejde lidt, siger Frederik Filip Nielsen, 7 B1 Dronninglund Skole.

Det er et samarbejde mellem Dronninglund Skole, Brønderslev Ungdomsskole og entreprenør Børge Juul Kristensen, der gør det muligt for elever som Christoffer og Frederik at erstatte boglige timer med træbrædder og muresten.

Et af målene med det nordjyske tiltag er at give bogligt svage elever flere praktiske fag i undervisningen

- Vi har ønsket at give vores praktiske elever et tilbud, hvor de har mulighed for at teste deres evner. Desuden finder de jo ud af, om de kunne se sig selv som håndværker i fremtiden, siger Michael Ring Nielsen, der er afdelingschef ved udskolingen på Dronninglund Skole.

Der er også perspektiv i samarbejdet i Dronninglund. Håndværksfagene mangler lærlinge, og mange bogligt svage elever dropper gennem systemet uden at få en ungdomsuddannelse.

I Dronninglund håber man derfor at torsdagens elevbesøg kan blive en gevinst for både elever og virksomhed. Det nye samarbejde giver i hvert fald muligheden.

- Jeg håber først og fremmest, at de unge mennesker nyder at komme her. Og samtidig er det jo en god mulighed for de unge og mig som entreprenør at se hinanden lidt an. Fremtidens lærlinge kan jeg få introduceret ved dette samarbejde, siger entreprenør Børge Juul Kristensen.