LIGE NU:

Nordjysk turisme halter: Dårligste udvikling i hele landet

Kommunerne i Region Nordjylland er de dårligste i landet til at udvikle turismen. Den næstdårligste region er dobbelt så god.

Tallene fra Danmarks Statistik er nedslående. Siden 2012 har turismen kun udviklet sig med seks procent i Nordjylland. Midtjylland, som er landets næstdårligste, har med en fremgang på 12 procent udviklet turismen dobbelt så godt som i Nordjylland. I Syddanmark og Sjælland er de gået frem med 17 procent, og Hovedstaden har udviklet turismen med hele 25 procent.

Ifølge Peter Jensen, direktør på Ruths Hotel i Skagen, har Nordjylland naturen og alle mulighederne for en stærk turisme - men der er for mange små enheder.

- Jeg tror, der er et stort ressourcespild. Hver eneste af turistcheferne har jo en organisation, de har en markedsføringsplan og så videre. 11 turistchefer et sted som Nordjylland, så synes jeg godt nok, at når vi ser til Frankrig, der har fire regioner i hele Frankrig, så er det her lidt vanvid, siger Peter Jensen.

Per Dam, der er direktør i Fårup Sommerland, et af landsdelens store trækplastre, kunne godt tænke sig, at hele Nordjylland stod sammen om at trække turisterne til.

- Der er mange, der forholder sig til, hvad skal jeg lave, når nu jeg kommer på ferie, udover at vi skal hygge os, og vi skal slappe af, så skal vi have oplevelser minder der binder familierne sammen Og der er kommunegrænserne fuldstændig ligegyldige, fortæller Per Dam.

Turisterhvervet har en omsætning på 11 milliarder kroner med 15.000 arbejdspladser i Nordjylland. Men der er mere at komme efter - især i en tid, hvor turismen er i voldsom vækst.

- Der er nogen regioner i Danmark, der er dygtige til at stå sammen i forhold til at sige, jamen samlet den pallette, det handler om at opleve, den er bedre, hvis vi fortæller historierne sammen, siger Per Dam, der mener at vi er dårligere til netop det i Nordjylland end mange andre steder.

Regeringens målsætninger lyder på en vækst på 30 procent for turismen i Danmark.

- Jeg bange for at der er nogen der stikker af dybest set, der er nogen, der gør det bedre end os ved at stå sammen, og de får større andel af væksten, siger Per Dam.

- 30 procent er meget ambitiøst, men vi skal i hvert fald blive dygtigere end de seks procent, slutter Peter Jensen

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

Aalborg Operafestival

play Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Til forsiden

Til forsiden