Nordjysk ungdomsskole gav donation til løsesum

Foto: TV2/Nord Arkiv

Den danske freelancefotograf Daniel Rye Ottosen er løsladt efter 13 måneder som gidsel i det borgerkrigshærgede Syrien. Det var med stor hjælp fra Stidsholt Idrætsefterskole, skriver SaebyAvis.dk.

Fotografen var på rejse som freelancer, da han den 17. maj sidste år blev taget som gidsel i den nordlige del af landet. Formålet med rejsen var at lave en fotoreportage om de syriske flygtninge i Tyrkiet og det nordlige Syrien.

Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt blev midt i marts kontaktet af Troels Ross Pedersen, forstander på Bjerre Gymnastik og Idrætsefterskole, med en appel om donation til en løsesum. Daniel Rye Ottosen har været elev på BGI og var tidligere gymnast på eliteniveau, men blev skadet og måtte stoppe karrieren.

Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole valgte at donere med 10.000,- kr. for at få ham løsladt.

- Da Daniel både har tilknytning til idrætsmiljøet og er tidligere efterskoleelev sammen med datteren til én af vores ansatte, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle bidrage. Også selvom det ikke på daværende tidspunkt var noget, vi kunne fortælle offentligheden, siger forstander Steen Jensen til SaebyAvis.dk. Han glæder sig over, at det er lykkedes at samle tilstrækkelige midler til at få Daniel frigivet.

Forsiden lige nu