01:34

Nordjysk V-politiker tror på effekt af strakstilhold

Et strakstilhold og højere straffe for at bryde det er opskriften på bedre vilkår for stalking-ofre, mener Preben Bang Henriksen (V).

Et strakstilhold og højere straffe for at bryde det. Spørger man Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem for Venstre, er det lige præcis, hvad der skal til for at holde stalkere væk fra deres ofre i fremtiden.

Forslaget er netop blevet fremsat af justitsminister Søren Pind og er i høring nu. Men hvor ofrene, deriblandt Anette Pedersen fra Hjørring, som i starten af september blev holdt fanget og mishandlet i fem timer af sin ekskæreste, ikke mener, det er nok, tror Preben Bang Henriksen på effekt.

Læs også Voldsramt kvinde nægtet hjælp

- Vi laver det helt om, vi vender det simpelthen på hovedet, siger han om det system, som i øjeblikket tygger på en afgørelse om et tilhold i op til tre måneder.

 

- Der vil komme et strakstilhold, som træder i kraft allerede efter 24 til 48 timer, vil jeg tro, og så kan politiet arbejde videre og efterforske sagen rigtig grundigt, siger Preben Bang Henriksen.

- Det bliver virkelig en hjælp for ofrene, lover han.

Læs også Forsøgte forgæves at få hjælp inden overfald: Sværere at få tilhold trods ny lov

Tidligere har det været et problem at få stalkerne til at overholde tilholdet, men også det mener Preben Bang Henriksen at have en løsning på: Højere straffe.

- Vi vil efteruddanne politiet og opfordre anklagemyndigheden til at nedlægge påstand om væsentligt højere straffe, helt op til fængsel, for at bryde et tilhold, siger Preben Bang Henriksen.

- Så er jeg sikker på, situationen vil ændre sig ganske  voldsomt, gudskelov, siger han.