LIGE NU:

Nordjysk virksomhed giver hjemløse flygtninge tag over hovedet

Tyskland forventer op mod 800.000 flygtninge i år. Mens det skaber problemer syd for grænsen, er det en god forretning for en virksomhed i Løgstør. Byggefirmaet Scandibyg skal nemlig bygge boligblokke til Hamborg kommune, hvor tusindvis af flygtninge bor i teltlejre.

Tømrer John Overgaard er godt i gang med at montere vægge på det, der inden jul skal blive til femten boligblokke. Han er et vigtigt led i byggeprocessen. Gør han noget forkert, bliver boligen skæv.

- Det skal helst bare være lige, så det er meget vigtigt. Det skrider ret godt frem, siger John Overgaard.

De mange boliger John Overgaard er med til at gøre færdige, skal alle sendes til Hamborg, hvor de skal huse 364 flygtninge. Den massive strøm af flygtninge har nemlig skabt et akut behov for boligerne i den nordtyske by. Men den massive Flygtningestrøm syd for grænsen har skabt arbejde for Scandibyg i Løgstør. De er er blevet hyret af Hamborg til at bygge boligblokkene.

- På godt nordjysk så er vi jo selvfølgelig rigtig glade for at vi nu realiserer den første del af et forhåbentligt langt eventyr her med den første ordrer til Tyskland, så det er selvfølelig meget, meget positivt, siger Jesper Hoffmann, der er administrerende direktør i Scandibyg.

Men de femten boligblokke er forhåbentligt kun starten på noget endnu større for den nordjyske virksomhed. Hvis alt går godt, kan de se frem til ordrer på en halv milliard kroner og fire år med at bygge mange flere boligblokke til de hjemløse flygtninge i Hamborg.

- Hvis tingene flasker sig, som vi forventer og tror på, så vil det betyde, at vi i 2016 og et par år frem skal ud og ansætte flere medarbejdere, siger administrerende direktør Jesper Hoffmann.

Boligblokkene bliver bygget i moduler på Løgstør. De enkelte moduler sendes så til Hamborg, hvor de bliver samlet til en boligblok. Scandibyg har stor erfaring med at bygge almene boliger, og så har de også en vis erfaring med at bygge flygtningeboliger til danske kunder. Og det har været en væsentlig faktor for at få ordren i hus.

- Scandibyg er en af de virksomheder hvis ikke den største inden for sit felt i Danmark som har kapaciteten til at løfte en lille del af problematikken omkring at huse mange flygtninge, siger Jesper Hoffmann.

Samarbejdet med Hamborg tegner allerede nu til at blive springbræt til noget endnu større.

- Den omtale som den her aktuelle sag og det potentiale, der ligger i den sag, det har givet scandibyg det har allerede nu betydet, at vi har fået konkrete henvendelser på lignende projekter i skandinavien og i tyskland fortsat. Så potentialet kan blive ret stort, siger Jesper Hoffmann.

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

Til forsiden

Til forsiden