LIGE NU:

Nordjyske anklagere får pip

Som den kun anden anklagemyndighed i landet, bliver Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi aktive på det sociale medie Twitter.

Lynhurtig, kort og præcis kommunikation til læserne. Det er drivkraften bag det sociale medie, Twitter, som nu bliver en fast af værktøjskassen hos Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

"Rygter om manglende evner som far førte til vold på gymnasie mod kvindelig klassekammerat - 18 årig mand fik 60 dage betinget #Anklager ks"

Sådan lød et af første tweets, som Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi udsendte fra deres nye Twitter-profil. Anklager Karina Skou stod bag tweetet.

- Jeg kan via Twitter udsende information om udfaldet af de sager, jeg går i retten med, og det er nemt at bruge mediet til hurtigt at få information om en sag ud, siger anklageren.

Ovenfor kan du se sidste uges indslag om politiets succes på Twitter.

Og tweets fra Anklagemyndigheden vil både være målrettet de borgere, der er særligt interesserede i retsstof, men især de journalister, der lever af at fortælle om, hvad der blandt andet sker i retssagerne.

- Vi ved, at pressen følger meget med i vores arbejde, så det er jo også

en relevant kanal for retsreporterne, der ønsker at bliver opdateret om de sager, vores anklagere går i retten med, siger chefanklager Søren Gade.

Potentiale til mere

Chefanklageren forklarer, at man i Anklagemyndigheden lige nu tester Twitter. Søren Gade ser flere muligheder i mediet.

- Man kan forestille sig tweets om andre ting end retssager, fx kongresser og messer vi deltager i, eller serviceinformation til borgerne om nye love og regler, der træder i kraft, siger han.

Søren Gade forklarer, at i første omgang indsamler man erfaringer med at bruge mediet, gennem en anklager-optik.

- Og så justerer vi kursen i takt med, at vi bliver klogere på, hvad vi kan bruge mediet til, og hvad vi ikke kan bruge det til. Det er learning by doing; man kan udtrykke det sådan, at vi bygger flyvemaskinen, mens vi flyver, lyder det fra chefanklageren.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi på Twitter