Nordjyske badminton sejre

De mange nordjyske spillere er kommet godt i gang ved DM i badminton i Frederikshavn. Mesterskaberne begyndte torsdag middag og slutter med finaler søndag.

I damesingle åbnede 18-årige Lærke Folsted, som spiller på Frederikshavns 3. divisionshold, med en sejr over Maria Lykke Andersen fra Værløse. Folsted vandt tredje og afgørende sæt med 21-17.

I herresingle blev Mikkel Lund fra Frederikshavn torsdag kastet ind i turneringen. Lund skulle nemlig slet ikke have spillet med, så han var på arbejde i Skagen, da han blev ringet op og tilbudt en plads i turneringen.

Mikkel Lund fik dog kun en kamp ved DM. Han tabte til Jens-Kristian Leth med 21-8 21-13.

Storfavoritten hos herrerne er verdens nummer fem Kenneth Jonassen. Han besejrede torsdag eftermiddag Christian Lind Thomsen, Team Aarhus, 21-11, 21-13.

To lokale håb Kristian Nielsen fra Sæby og skagboen Rune Dyhr, som nu stiller op for Randers, er også videre til anden runde. Vinder de begge anden runde kampene torsdag aften, så mødes netop de to fredag i kvartfinalen.

Også den tidligere Triton Aalborg spiller Jan Ø. Jørgensen er klar til anden runde.

Seks afbud i alt i herresingle betyder, at der i sidste øjeblik også blev plads til VEB-spilleren Casper Lund. Han tabte dog i første runde til Emil Vind, Værløse.