01:50

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Nordjyske bryghuse jubler

Der er stor tro på fremtiden hos de nordjyske bryghuse efter en svær tid under finanskrisen

Hos Nibe Bryghus kom man i 2011 for første gang ud med sorte tal på bundlinjen. Siden starten i 2007 har det været en udfordring at skabe resultater, men nu lysner det.

- I starten troede vi, at vi skulle være landsdækkende og stå hos alle de store kæder af supermarkeder. Men vi er blevet klogere, i dag ved vi, at vores kerneprodukt er i vores nærområde, hvor vi i dag afsætter omkring 70 procent af vores produktion til, siger brygmester Antoni Aagaard Madsen til TV2 Nord.

Tendensen til det stigende salg gør sig også gældende. Det bekræfter en rundringning TV2 Nord har foretaget til en række nordjyske microbryggerier. Både Skagen, Løkken, Vendia og Søgaard bryghus melder om en positiv udvikling i salget af specialøl.

- Faktisk tror jeg finanskrisen har hjulpet til at skærpe vores forretningssans. Tidligere kunne vi sælge alt, men krisen har sat krav til os. Kunderne er blevet kritiske og ved hvad de vil have. Det har fået os bryggerier til at blive mere effektive, hvilket resulterer i gode resultater i regnskabet, siger Antoni Aagaard Madsen.

Selvom det nu går godt, så tror brygmesteren sagtens, at fremtiden kan betyde endnu mere gang i salget af specialøl i Nordjylland.

- Nordjyderne har taget specialøl til sig, men der er stadig en smule skepsis omkring, hvad god øl kan bruges til af mad. Hvis vi stille og roligt kan få folk til at se, hvordan god øl kan bruges til så godt som alt, så tror jeg på endnu bedre tider end i øjeblikket, slutter brygmesteren.

I Nibe ligger man i øjeblikket sidste hånd på en ny øl af lokal honning. Knarren hedder den og den kan købes fra uge 20 hos COOP-forhandlere landet over.