LIGE NU:

Nordjyske dyrlæger maner til besindighed efter fynsk udbrud af hundevirus

De nordjyske hundejere er bekymrede efter et udbrud af parvovirus på Fyn, men dyrlæger maner til besindighed. Langt de fleste hunde er vaccineret mod sygdommen.

Flere nordjyske dyrlæger oplever i disse dage glødende telefoner. Det skyldes, at der i sidste uge var flere udbrud af den frygtede og smitsomme hundesygdom parvovirus. Udbruddene skete på Fyn, men alligevel er nordjyske hundeejere bekymrede.

- De ringer for at høre, om deres hund er beskyttet mod parvovirus, fortæller dyrlæge hos Familiedyrlægerne Aalborg, Kenneth Sundholdt, som i langt de fleste tilfælde kan beroligede hundeejerne.

- Parvovirus er en del af den regelmæssige vaccination, så hvis man ellers følger anbefalingerne og får sin hund vaccineret regelmæssigt, er man sikker. Men det er rigtig fint, at man lige ringer til sin dyrlæge og tjekker. Vi kan hurtigt slå det op, og langt de fleste hunde er dækket ind , siger Kenneth Sundholdt.

Der er god grund til at beskytte sin hund mod parvovirus. Sygdommen, som overføres, når hunde er i nærkontakt med andre hundes afføring, giver voldsom diarré, opkastninger og dehydrering. Samtidig svækkes immunforsvaret og hundene risikerer at dø af følgeinfektioner, dehydrering og chok.

Også Dyrehospitalet City Syd har fået mere end almindeligt mange henvendelser om parvovirus de seneste dage. Her kan stort set alle hundeejere også beroliges i telefonen.  I hvert fald har udbruddet og den deraf følgende bekymring ikke ført til en stor stigning i antallet af vaccinationer.

I det hele taget maner dyrlægerne også her til besindighed. Langt størstedelen af de danske hundeejere er nemlig gode til at overholde de anbefalede vaccinationer, og så er hunden rigtig godt beskyttet mod parvovirus og mage andre sygdomme.

- Nu kommer der lige det her udbrud, od så kan der godt gå lidt panik i den. Men det er der slet ikke grund til. Det kan selvfølgelig give anledning til, at nogle tænker: "Hov er min hund egentlig vaccineret?" Og er den ikke det, så er det med at få det gjort for en sikkerheds skyld, fortæller Morten Johannessen, dyrlæge ved Dyrehospitalet City Syd.