Foto: Tor Løkken

Nordjyske elever bevæger sig mere og mere i folkeskolen

En ny undersøgelse viser, at 68 procent af landets folkeskoler lever op til folkeskolereformens krav om bevægelse. I Nordjylland oplever man fremgang på området.

Det går fremad for landets folkeskoler med at få indført de 45 minutters daglige bevægelse, som var en central del af folkeskolereformen fra 2014.

Det viser en ny undersøgelse, der er udarbejdet af Oxford Research for Dansk Skoleidræt og TrygFonden.

Her svarer 68 procent af folkeskolerne i Danmark, at de lever op til kravet om 45 minutter. Tallet var 60 procent i den tilsvarende undersøgelse fra 2016.

I Region Nordjylland svarer hele 78 procent af skolerne, at eleverne får rørt sig i gennemsnit 45 minutter om dagen - en fremgang på 13 procent i forhold til sidste år.

Vi er glade for fremgangen. Samtidig er vi også så ambitiøse, at vi håber på at se endnu større fremgang næste år.

Thomas Skovgaard, generalsekretær i Dansk Skoleidræt

- Vi er glade for fremgangen. Samtidig er vi også så ambitiøse, at vi håber på at se endnu større fremgang næste år. Der er stadig et stykke vej, før vi er i mål med reformens mål for idræt og bevægelse. Men hvis alle gode kræfter i skoleverdenen står sammen, kan vi også løfte opgaven i fællesskab - til stor gavn for elevernes sundhed, trivsel og læring, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Thomas Skovgaard.

- At få indført mere bevægelse i skoledagen har en del steder været en kulturændring, der er faldet mere eller mindre naturligt, og som er blevet prioriteret forskelligt. I den sammenhæng kan vi kun anbefale skoler og kommuner at formulere en bevægelsespolitik som et centralt redskab til at understøtte det videre arbejde på området, slutter Thomas Skovgaard.