01:52

Nordjyllands flok af gazeller er vokset hurtigt, og det giver os en danmarksrekord. Hver år udkomer børsens liste over hurtigt voksende virksomheder - gazeller - og i år viser den, at nordjylland er den region, der er vokset mest siden 2015.

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Nordjyske gazeller sætter danmarksrekord

På Børsens liste over landets hurtigst voksende selskaber er Nordjylland den region, der har haft størst fremgang siden 2015.

Hvert år kårer Børsen gazelle-virksomheder. Altså virksomheder, som har fordoblet deres vækst over de sidste fire år. Den nyeste kåring viser, at Gazelle-flokken i Nordjylland har vokset sig betydeligt større. Fra 112 i 2015 til 148 i 2016, altså en stigning på 32 %.

De tal gør Nordjylland til den region med den største fremgang. En af de virksomheder, der pryder listen, er Lege-Kæden i Frederikshavn.

- Det er en stor ære at få den her pris. Jeg er meget stolt af det, fortæller medejer af butikken Lege-Kæden Christian Vejby. Butikken har afdelinger i både Frederikshavn, Skagen og Aalborg og sælger både legetøj og børnetøj.

I alt er 148 nordjyske virksomheder på listen.  En af de nordjyske virksomheder, der i flere år har været gazelle er mediebureauet Konxion i Aalborg.

- For alle os i Nordjylland betyder det meget, at gazelle-virksomheder trives i nordjylland. Det gør, at vi har nogle vækstvirksomheder, der er med til at skabe arbejdspladser. Og det er jo så alle tiders, at det også er forskellige brancher, for om det er it eller Lege-Kæden, så er det bare super, det går den rigtige vej, siger Thomas Thomsen, ejer af Konxion.

Trods kæmpe boom i antallet af webbutikker, har det måske ligefrem været en fordel for Lege-Kæden, at de har en fysisk butik.

- Vi har varen. Vi ekspederer. Vi ved noget om varen. Det er det, du overlever med i dag.  Og det er da dejligt at vide, at det du går og slider for, det gør du rigtigt, og det gør du godt, lyder det fra medejer af Lege-Kæden Christian Vejby.

Men fremgangen skal ikke blive en sovepude. 

- At vi nu klarer os bedst i Nordjylland er rigtig dejligt, men det betyder ikke, at vi bare kan slappe af. Der er hele tiden nye markeder og områder vi kan blive bedre på, siger direktør for Væksthus Nordjylland, Flemming Larsen.