Foto: GomSpace

Nordjyske GomSpace lander rammeaftale på næsten 100 millioner kroner

Succesen for den børsnoterede virksomhed fra Aalborg fortsætter.

Den nordjyske rumfartsvirksomhed, GomSpace, har torsdag offentliggjort, at de har landet en rammeaftale på op imod 12,5 millioner euro – svarende til 93 millioner danske kroner.

Det er den spanske rumfartsvirksomhed AISTECH, der ønsker at indkøbe 100 nanosatelitplatforme fra GomSpace. Platoformene skal bruges til opbygning af en planlagt konstellation af multifunktions-nanosatelitter frem mod 2022.

Spanske AISTECH har i forvejen indgået en aftale med GomSpace tilbage i oktober 2016 om levering af en satellitplatform, der på nuværende tidspunkt er fuldt integreret og klar til de sidste funktions- og miljøtest.

Der er allerede indgået aftale om opsendelsen af denne første satellit, som forventes at ske i første kvartal 2018.

- Vi er meget glade for fortsat at kunne bidrage til AISTECHs forretning i den her nye fase, hvor de gør klar til at opsende deres satellitkonstellation. Vores vækst og udvidelse på personalesiden og ikke mindst flytningen til endnu større produktionsfaciliteter spiller en afgørende rolle, nu hvor vi skal i gang med at serieproducere ordren til AISTECH, siger Niels Buus, CEO i GomSpace.

Også den spanske virksomhed er glad for den nye rammeaftale.

- Samarbejdet med GomSpace har indtil videre givet os et godt overblik over, hvad vi ønsker at opnå med vores kommende satellitkonstellation. Deres tekniske know-how og ekspertise, når det gælder små satellitter, kombineret med vores egen ekspertise er et godt match hen mod opsendelsen af vores satellitter, siger Guillermo Valenzuela, CEO i AISTECH.

GomSpace blev for en årrække tilbage stiftet af tre universitetsstuderende fra Aalborg Universitet. Virksomheden har siden da vækstet konstant og har i dag 140 ansatte.