LIGE NU:

Nordjyske håndværkere til Norge

Nordjyske arbejdsløse håndværkere søger i stigende grad mod Norge i jagten på arbejde. Her er der nemlig stor mangel på blandt andet metalarbejdere.

Det skriver P4 Nordjylland.

Der er tale om både rørlæggere, skibsmontørere, klejnsmede og maskinarbejdere. Nogle af disse danske håndværkere får nu arbejde i Norge - blandt andet på boreplatforme.

- Det har vi kunnet mærke indenfor de sidste tre måneder, hvor vores ledige er blevet kontaktet af norske arbejdsgivere og også selv har søgt til Norge, siger faglig A-kassesekretær i Metal Frederikshavn, Tommy Christensen.

Det er blandt andet tidligere medarbejdere fra Man Diesel og det lukkede Vestas i Skagen, der nu får mulighed for at arbejde i Norge. A-kassesekretæren tror på, at den tendens vil fortsætte.

- Jeg tror, det fortsætter, hvis der ikke bliver nogle jobåbninger heroppe i Nordjylland indenfor smedeindustrien. Så bliver tendensen, at man er nødt til at søge til Norge, siger Tommy Christensen til P4 Nordjylland.

Men det er ikke kun smedefaget, der nyder godt af jobmulighederne på den anden side af vandet. Dansk El-forbund og 3F's afdelinger i Frederikshavn, Skagerak og Aalborg har bemærket en stigende interesse blandt deres medlemmer for at komme til Norge og arbejde.