Nordjyske helte får redningspris

Foto: Jean Nonboe, 112-nord.dk

To nordjyske brand- og redningsfolk fra Aalborg satte livet på spil for at redde en mand ud af en synkende bil. I dag modtog de årets Redningsberedskabspris for deres heltemod.

Natten til den 28. februar sidste år blev en nat beredskabsassistenterne Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen fra beredskabscenter Aalborg aldrig kommer til at glemme.

En ældre mand på 77 år har ved et uheld kørt sin bil 25 meter ud på den isfrosne Limfjord. Bilen hænger med forenden i vandet og er ved at synke. Den paniske ældre mand sidder i vand til livet og kan ikke komme ud.

De to unge beredskabsassistenter får slået hul i bilens bagrude. De kravler ind i bilen for at få manden fri. Deres chef råber inde fra land at de skal opgive og komme ud nu, fordi bilen er tæt på at synke helt. Sonny Nautrup Nielsen vælger at gå imod sin chefs ordre. Han dykker ned under rattet i det iskolde vand, og det lykkedes ham at få den ældre mands fødder fri. Med de sidste kræfter får de to redningsmænd trukket den ældre mand ud af bagruden. I sekunderne efter synker bilen ned i det iskolde dyb.

Den ældre mand var kold og forkommen, men han overlevede. For deres heltemod modtog de to nordjyder i dag Redningsberedskabsprisen på 50.000 kroner.

Prisen har to formål. Den ene er at hædre de beredskabsfolk, der har gjort sig fortjent til det, og at opnå et større fællesskab i redningsberedskabet på tværs af tilhørsforhold.

Forsiden lige nu