Nordjyske HTX'ere vandt teknologipris

En kanyle, man ikke kan stikke sig på, sikrede fem piger fra Frederikshavn en førsteplads.

Fem studerende fra HTX på EUC-Nord i Frederikshavn tog i dag torsdag sejren ved DM i Teknologi i København. De fem piger, Heidi Simonsen, Boline Jørgensen, Emilie Aarre, Camilla Houkjær og Karoline Andersen, var oppe imod 11 andre hold fra hele landet og tog sejren hjem med deres unikke produkt.

Pigerne har opfundet en kanyle med en sikkerhedsfunktion, der gør at sygeplejersker undgår at stikke sig på dem.

Peter Larsen, der er fagkonsulent fra Undervisningsministeriet var meget begejstret for opfindelsen og begrundede valget af de nordjyske piger.

- I har ikke alene skabt et troværdigt produkt. I har også med produktet løst en reel samfundsudfordring, nemlig den, at alt for mange sygeplejersker stikker sig på kanyler. Og så er I nået så langt, at jeres produkt stort set er klar til at blive sat i produktion. Tillykke med det, sagde han til pigerne.

Uddannelsesminister Morten Østergaard var med ved prisoverrækkelsen og var også imponeret.

 

- Vi har brug for unge præcis som jer, der med engagement og gode ideer bidrager innovativt til vores samfund. I forstår at omsætte jeres ideer til produkter og forretningsideer. Det er det, vi skal leve af i fremtiden, og derfor skal vi også have endnu flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse, sagde ministeren.