Foto: Johnni Isaksen

Nordjyske kirkegårde kæmper med omvendt pladsproblem

Flere og flere kirkegårde skal nytænke deres formål, fordi flere nordjyder vælger at blive brændt i stedet for at blive begravet i kiste.

Flere nordjyder vælger, at de skal brændes, når deres nærmeste har sagt farvel. Det betyder, at flere og flere kirkegårde får store græsområder, hvor der ikke ligger nogen begravet. En kremering betyder, at der, i stedet for en kiste, nedsættes en urne i jorden, der ikke fylder nær så meget.

- Vi står over for nogle udfordringer. Vi har et skred i vores kirkegårdskultur, som vi skal til at lære at håndtere, siger kirkegårdsleder Martin Sonne, der er kirkegårdsleder i Tårs.

Med de store tomme arealer på kirkegårdene, skal kirkegårdslederne i Tårs sogn til at nytænke brugen af kirkegårdens tomme områder.

- Det skal være et sted, hvor man kan finde en ro og en eftertænksomhed, som der måske er mangel på mange steder i samfundet, fortsætter Martin Sonne.

Der er lagt store planer for kirkegården i Tårs, men tiden må vise, hvordan fremtiden bliver for kirkegårdene i Nordjylland. 

Se hele indslaget fra søndagens nyhedsudsendelse her.

02:26 Luk video