Biskop Henning Toft Bro opfordrer de nordjyske kirkegængere til at donere penge til syriske flygtninge.

Nordjyske kirker hjælper syriske flygtninge

De nordjyske kirkegængere skal til lommerne og hjælpe de syriske flygtninge, lyder det i en opfordring fra biskop Henning Toft Bro.

Biskop Henning Toft Bro har i et brev til samtlige præster opfordret til at sognene i Aalborg Stift beder for flygtninge og samler penge ind.

I brevet minder biskoppen om, at "hvert menneske er skabt i Guds billede og kalder på vores omsorg" og peger på, at Jesus selv var flygtning som barn, da hans forældre flygtede til Egypten.

Mange kirker følger nu biskoppens opfordring. Flere kirker bruger den årlige høstgudstjeneste til indsamling og støtter op om DR og TV2's store landsindsamling søndag den 20. september.

I Vive holdes høstgudstjeneste søndag den 20. september, hvor man samles i præstegårdens lade til kaffebord og auktion over alle gaverne fra høstofferet. Overskuddet går til landsindsamlingen om aftenen.

Også i Skagen Kirke er der høstgudstjeneste og auktion over de medbragte frugt, grønsager, brød, m.m. Hele beløbet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps indsamling i anledning af flygtningekrisen. I Hulsig Kirke var der en auktion sidste søndag, der indbragte over 4.000,- kr.

I Hellevad og Ørum er der høstgudstjeneste søndag den 27. september med flere af byens foreninger impliceret. Her samler kirken ind til flygtninge via salg fra høstboder og almindelig indsamling.

I Hjallerup samler kirken ind ved søndagens gudstjeneste samt til høstgudstjenesten den 27. september. Her vil alle indtægter bl.a. fra høstboden, gå til flygtninge.

I Mylund (20. september), Jerslev (27. september) og Hellum (8. oktober) samler kirkerne ind ved høstgudstjenesterne.

Indsamlingsbøsserne er gjort ekstra synlige og som noget nyt kan man også betale via Mobile Pay.

Øster Hornum Kirke, Skalborg Kirke, Øster Svenstrup Kirke, Torslev Kirke, Abildgaard Kirke og Hals Kirke samler også ind og flere kirker - blandt andre Hasseris og Rakkeby - har allerede samlet ind.

I Budolfi Kirke holder Aalborg Symfoniorkester en støttekoncert den 27. september, hvor entréen går til flygtninge. I Hanstholm arrangerer sognepræst Mariann Dyhrberg Christensen loppemarked sammen med konfirmanderne fra friskolen til fordel for det lokale asylcenter.